Kandidatenoverzicht

In het kandidatenoverzicht worden de kandidaten getoond die hebben gereageerd op een advertentie. Via
het advertentieoverzicht is het mogelijk om het kandidatenoverzicht te openen. Dit kan door:
  1. Op het adres te klikken - hiermee opent het Kandidatenoverzicht met het tabblad “Alle” .
  2. Op de knop in de kolom “Nieuw” onder kandidaten - hiermee opent het Kandidatenoverzicht met het tabblad “Nieuw” .
  3. Op de knop in de kolom “Te beoordelen” onder kandidaten - hiermee opent het Kandidatenoverzicht met het tabblad “Te beoordelen” .
  4. Op de knop in de kolom “Geschikt” onder kandidaten - hiermee opent het Kandidatenoverzicht met het tabblad “Goedgekeurd” .

Tabbladen met categorieën

Bovenaan de pagina zijn tabbladen te vinden met daarin per categorie kandidaten:
  1. Nieuw - kandidaten die hebben gereageerd op het advertentie en nog geen verrijkingsformulier hebben ontvangen
  2. Te beoordelen - kandidaten die een verrijkingsformulier hebben ontvangen: je vindt hier dus zowel kandidaten die het formulier nog niet hebben ingevuld als kandidaten die dit wel hebben ingevuld.
  3. Goedgekeurd - kandidaten die als “Goedgekeurd” zijn gemarkeerd.
  4. Wachtlijst - kandidaten die op de “Wachtlijst” zijn gezet.
  5. Afgewezen - kandidaten die als “Afgewezen” zijn gemarkeerd.
  6. Alles - verzameling van alle kandidaten die hebben gereageerd.

Kandidaten met extra informatie

In het overzicht is per regel informatie te vinden van de kandidaten:
  • Selectievakje om kandidaat te selecteren

• Voor- en achternaam

• Telefoonnummer (wanneer aanwezig)

• Verder worden bij elke kandidaat een aantal iconen getoond wanneer zij het verrijkingsformulier hebben ingevuld:

• Inkomen  de bovengrens van het bereik wat de kandidaat heeft opgegeven als inkomen.

• Garantsteller  hier staat aangegeven of de kandidaat een garantsteller in Nederland, het buitenland of geen garantsteller heeft.

• Gewenste huurperiode   de door de kandidaat gewenste duur van de huurperiode.

• Gewenste startdatum huur   de door de kandidaat gewenste duur van de huurperiode.

• Samenstelling en aantal leden huishouden  de samenstelling en het aantal leden (bijvoorbeeld: “Gezin (3)”).

• Huisdieren  aanwezigheid van een huisdier in het huishouden van de kandidaat.

Kandidaten zonder extra informatie

Wanneer de kandidaat nog geen verrijkingsformulier heeft ontvangen, wordt de knop getoond “Extra informatie aanvragen”. Door op deze knop te klikken ontvangt de kandidaat direct het verrijkingsformulier. Kandidaten die nog geen formulier hebben ontvangen worden getoond in het tabblad “Nieuw”

Wanneer de kandidaat de e-mail met het verrijkingsformulier al heeft ontvangen, dan is de knop niet te gebruiken. In plaats van de knop wordt de tekst “Extra informatie aangevraagd” getoond. Deze kandidaten worden getoond in het tabblad "Te beoordelen".

Kandidaten beoordelen

Het is mogelijk om de kandidaten één voor één te beoordelen via de actieknoppen die per kandidaat getoond worden:

• “Goedkeuren”-knop om kandidaten goed te keuren

• "Afwijzen”-knop om kandidaten af te wijzen

Wanneer één van deze markeringsknoppen wordt aangeklikt wordt de kandidaat in de gekozen categorie ingedeeld.
Let op: wanneer je kandidaten afwijst, ontvangen zij direct een "afwijzingsemail". Wanneer je kandidaten goedkeurt of op de wachtlijst plaatst, ontvangen de kandidaten hier geen automatisch bericht van.

Buiten de knoppen die direct getoond worden zijn is er ook een menu te vinden onder het pijltje naast de knoppen. In dit menu zijn extra acties te vinden.

1. "Plaats in wachtrij"-knop om de kandidaten naar de wachtlijst te verplaatsen
  2. "Bericht sturen"-knop om de kandidaten een bericht te sturen
  3. "Afwijzen zonder bericht"-knop om de kandidaten naar "Afgewezen" te verplaatsen zonder ze een afwijsbericht te sturen

Automatisch informatie opvragen

Naast het handmatig opvragen van extra informatie is het ook mogelijk om per advertentie automatisch extra informatie op te vragen. Het instellen van deze functionaliteit kan door de “schakelaar” rechts bovenaan het kandidatenoverzicht aan te zetten: alle kandidaten onder "Nieuw" en alle toekomstige kandidaten ontvangen direct na hun reactie een email met het verrijkingsformulier.

Voorbeeld verrijkingsformulier

Het verrijkingsformulier is wordt altijd zowel in het Nederlands als in het Engels verstuurd. Daarbij worden automatisch de gegevens van de betreffende woning (inclusief foto) ingevuld, net het bedrijfslogo, de kantoornaam en de link naar de privacy verklaring. Zie hieronder een voorbeeld van het verrijkingsformulier.

Filteren van kandidaten

Je kunt kandidaten filteren door op de knop “Filters” te klikken: het filtermenu wordt geopend.

Dit filtermenu bevat de volgende opties:
  • Minimale inkomen door hier een getal in te voeren kan er gefilterd worden op een minimaal inkomen. Alleen de kandidaten van wie het inkomen gelijk is aan of hoger is dan het ingevulde getal worden getoond.
  • Huisdieren hier kan gefilterd worden op kandidaten met of zonder huisdieren
  • Huishouden hier kan gefilterd worden op het type huishouden van de kandidaten
Door op “Toepassen” te klikken worden de filters toegepast. Om het filtermenu te sluiten, klik hiervoor weer op het menu.
De filters ongedaan maken kan door de gekozen filters leeg te maken en op “Toepassen” te klikken.

Sorteren van kandidaten

Boven het kandidatenoverzicht is rechts het sorteermenu te vinden. Hiermee kan de volgorde waarin de kandidaten getoond worden aangepast worden. Standaard worden de kandidaten gesorteerd op basis van inkomen van hoog naar laag. Je kunt de sortering aanpassen:

• Ongesorteerd - kandidaten worden willekeurig gesorteerd

• Inkomen laag > hoog - kandidaten worden gesorteerd op basis van  inkomen van laag naar hoog

Bulkacties

Met "Bulkacties" kun je eenvoudig en snel meerdere kandidaten tegelijk behandelen. Deze knop is bovenaan links in het kandidatenoverzicht te vinden en is alleen zichtbaar wanneer er kandidaten zijn geselecteerd. Kandidaten kunnen worden geselecteerd door het selectievakje naast de naam aan te klikken. Om alle kandidaten in het overzicht tegelijk te selecteren kan het bovenste selectievakje aangeklikt worden.

Wanneer er één of meerdere kandidaten zijn geselecteerd, is het Bulkactie-menu actief. Door op het menu te klikken worden de opties zichtbaar:

• Als goedgekeurd markeren* - met deze optie is het mogelijk om de geselecteerde kandidaten als goedgekeurd te markeren.

• Op wachtlijst zetten* - met deze optie is het mogelijk de geselecteerde kandidaten op de wachtlijst te zetten.

• Extra informatie opvragen - met deze optie is het mogelijk om de kandidaten een verrijkingsformulier op te sturen.

• Afwijzen - met deze optie is het mogelijk om de geselecteerde kandidaten af te wijzen. Hierbij wordt de status van de kandidaat aangepast naar “Afgewezen” en ontvangt de kandidaat een afwijsmail op basis van het ingestelde template.

• Bericht opstellen - met deze optie is het mogelijk om de geselecteerde kandidaten een bericht te sturen.

*Let op: Wanneer je kandidaten goedkeurt of op de wachtlijst plaatst, ontvangen de kandidaten hier geen automatisch bericht van.

Extra informatie opvragen

Met de optie "Extra informatie opvragen" kun je de geselecteerde kandidaten het verrijkingsformulier toe sturen. Er verschijnt een pop-up met extra uitleg. Wanneer je op "Formulier versturen" klikt, ontvangen de kandidaten direct een email met de link naar het verrijkingsformulier.

Bericht opstellen

Wanneer voor de optie “Bericht opstellen”  kiest, verschijnt een pop-up met daarin de mogelijkheid om een onderwerp en een bericht in te voeren. Daarnaast wordt het aantal kandidaten getoond aan wie het bericht verzonden zal worden. Met de optie “Bekijken” is het mogelijk om het bericht dat verstuurd gaat worden te bekijken.

Bij het opstellen van een bericht worden automatisch de persoonlijke aanhef, de adresgegevens van de betreffende woning en de bedrijfshandtekening toegevoegd.
Wanneer het onderwerp en het bericht zijn ingevuld kan het bericht verstuurd worden via de knop “Verstuur bericht”. Met het kruisje rechtsboven kan het venster gesloten worden.

Profielgegevens kandidaat

Het profiel van de kandidaat wordt rechts getoond zodra je in het kandidaten- of het berichtenoverzicht de kandidaat aanklikt. Hier vind je meer informatie over de kandidaat, en eventueel het bericht dat zij hebben verstuurd bij hun eerste contactaanvraag.

De volgende gegevens worden getoond:
  • Geslacht, Voor- en achternaam
  • Werksituatie
  • Contactgegevens - e-mailadres en wanneer beschikbaar het telefoonnummer
  • Verder worden bij elke kandidaat een aantal iconen getoond:
    • Inkomen - de bovengrens van het bereik wat de kandidaat heeft opgegeven als inkomen.
    • Garantsteller - hier staat aangegeven of de kandidaat een garantsteller in Nederland, het buitenland of geen garantsteller heeft.
    • Gewenste huurperiode - de door de kandidaat gewenste duur van de huurperiode.
    • Gewenste startdatum huur - de door de kandidaat gewenste duur van de huurperiode.
    • Samenstelling en aantal leden huishouden - de samenstelling en het aantal leden, bijvoorbeeld: “Gezin (3)”.
    • Huisdieren - aanwezigheid van een huisdier in het huishouden van de kandidaat.

Wanneer de kandidaat nog geen informatie heeft aangeleverd worden er streepjes getoond bij de icoontjes.

Berichten

Onder de gegevens van de kandidaat zijn de berichten te vinden die de kandidaat heeft gestuurd bij de contactaanvraag. Verder zijn hier de berichten te vinden die naar de kandidaat zijn verstuurd. Berichten die de kandidaat heeft verstuurd buiten de bezichtigingsaanvraag worden hier niet getoond maar komen in de inbox die gebruikt wordt als verzendmail voor Leadflow.

Berichten verzenden

Boven de berichten is de knop “Verstuur bericht” te vinden. Door deze knop aan te klikken wordt een pop-up getoond. In deze pop-up is te zien naar welk e-mailadres het bericht wordt verstuurd.

In de onderwerpregel kan een onderwerp naar keuze worden ingevuld. Onder het onderwerpveld kan een bericht worden opgesteld. Net zoals bij het verzenden van bulkberichten is het hier niet nodig om een persoonlijke aanhef, gegevens van de betreffende woning en handtekening toe te voegen, deze worden door het systeem aangevuld.

Notities

Naast het berichtenoverzicht zijn notities te vinden. Je kunt een notitie aanmaken door op de knop “Maak notitie”  te klikken. Vervolgens kan in het veld een notitie geschreven worden en middels de knop “Notitie opslaan”  opgeslagen worden.